Luna iubirii -Povestea isomaltului si a ciocolatei

Pasionatii dulciurilor iubesc cu siguranta zaharul,insa nu multi stiu ca exista o alternativa a acestuia care se numeste isomalt.

In acest articol vom afla ce reprezinta acesta si cum poate fi folosit in prepararea produselor de cofetarie favorite.

Vom face o scurta incursiune in aceasta lume pentru a afla mai multe lucruri interesante despre isomalt .El poate inlocui zaharul cu succes atunci cand preparati diverse decoruri si si acadele, deoarece rezista la umiditate mai bine si nu se ingalbeneste atunci cand este folosit la temperaturi ridicate.

Isomaltul este un produs natural facut din sflecla,un inlocuitor al zaharului,cu rol de agent antiaglomerant, emulgator,agent de ingrosare si de glazurare.Este stabil la temperaturi ridicate putand fi folosit cu succes in produse tratate termic,in produse din fructe conservate,deserturi pe baza de cacao,fructe,lapte,grasimi.

Deasemenea, poate fi folosit cu succes in suplimente alimentare ,dar si in produsele dietetice si in cerealele pentru micul dejun.

Nu avem o doza zilnica recomandata pentru a fi  consumata,insa trebuie mentionat faptul ca nu este permis in alimentele destinate sugarilor sau copiilor mici.

Avand in vedere ca luna februarie este considerata luna iubirii,va oferim cateva variante delicioase pentru a impresiona amatorii de dulciuri si a le oferi cadouri inedite.

Pentru a crea acadele , cristale , decoruri , trebuie doar sa incalziti isomaltul intr-un ibric pana cand acesta devine lichid , dupa care il puteti turna in diverse forme ori il puteti turna pe o suprafata dreapta iar cand s-a racit il puteti sparge cu un ciocanel pentru a crea cristale.

Aveti nevoie doar de isomalt si imaginatie.

O varianta delicioasa si la fel de inedita pentru crearea de acadele este ciocolata . Nu exista om care sa nu fi auzit sau gustat macar o data din acest deliciu dulce numit ciocolata.Se spune ca atunci cand papilele noastre gustative  ating ciocolata,in corp este eliberata endorfina ,hormonul fericirii.

Ciocolata este un produs obtinut dintr-un amestec de cacao,lapte sau lapte de cocos si zahar.In functie de preferinte si gusturi,exista diverse tipuri de ciocolata cum ar fi:ciocolata alba ,ciocolata neagra  sau amaruie si ciocolata cu lapte .

Ciocolata neagra este un amestec de cacao  si unt de cacao  cu zahar.Aceasta contine minimum 35% cacao,ajungand pana la 85% continut de cacao,nivelul de amareala depinzand de necesarul de zahar si de cantitatea de cacao folosita.S-a dovedit stiintific ca ciocolata amaruie are un rol benefic, atat pentru sistemul circulator, fiind considerat deasemenea stimulator celebral dar  si inhibitor al tusei si diareei.

Ciocolata cu lapte contine un minimum de 25%substanta uscata de cacao si 12%solida de lapte(lapte praf sau lapte condensat).

Ciocolata alba este obtinuta din unt de cacao ,zahar,lapte ,vanilie sau alte diverse arome ,neavand in componenta sa cacao pudra sau alte preparate din cacao.

O alternativa delicioasa  a acadelelor de isomalt pot fi acadele din ciocolata,care se prepara extrem de usor.Tot ce trebuie sa faceti este sa topiti ciocolata la bain-Marie ,turnand-o in  formele dorite   si lasand-o apoi sa se raceasca.Pentru un plus de savoare se pot adauga fructe uscate( alune de padure ,caju prajit   , merisoare sau se pot orna cu diverse drajeuri de zahar ,pentru a obtine culori deosebite si vibrante.

Speram ca aceste informatii va vor fi de folos si va poftim sa descoperiti  variantele noastre de isomalt si ciocolata  care va sunt puse la dispozitie pentru a crea dulciuri la puterea Yummy!

Shopping Cart
Scroll to Top