povestea isomaltului

 Pasionatii dulciurilor iubesc cu siguranta zaharul, insa nu multi stiu ca exista o alternativa a acestuia care se numeste isomalt.

In acest articol vom afla ce reprezinta acesta si cum poate fi folosit in prepararea produselor de cofetarie favorite.

Vom face o scurta incursiune in aceasta lume pentru a afla mai multe lucruri interesante despre isomalt .El poate inlocui zaharul cu succes atunci cand preparati diverse decoruri si acadele , deoarece rezista la umiditate mai bine si nu se ingalbeneste atunci cand este folosit la temperaturi ridicate.

Isomaltul este un produs natural facut din sflecla,un inlocuitor al zaharului, cu rol de agent antiaglomerant, emulgator, agent de ingrosare si de glazurare. Este stabil la temperaturi ridicate putand fi folosit cu succes in produse tratate termic, in produse din fructe conservate, deserturi pe baza de cacao, fructe, lapte, grasimi.

Deasemenea,poate fi folosit cu succes in suplimente alimentare ,dar si in produsele dietetice si in cerealele pentru micul dejun.

Nu avem o doza zilnica recomandata pentru a fi  consumata,i nsa trebuie mentionat faptul ca nu este permis in alimentele destinate sugarilor sau copiilor mici.

Noi ne propunem sa va oferim cateva variante delicioase pentru a impresiona amatorii de dulciuri si a le oferi cadouri inedite.

Pentru a crea acadele , cristale , decoruri , trebuie doar sa incalziti isomaltul intr-un ibric pana cand acesta devine lichid , dupa care il puteti turna in diverse forme sau il puteti turna pe o suprafata dreapta iar cand s-a racit il puteti sparge cu ajutorul unui ciocanel  pentru a crea cristale, de diverse dimensiuni.

Aveti nevoie doar de isomalt si imaginatie.

Spor la treaba!

Shopping Cart
Scroll to Top